Escapardenne Eislek Trail

Escapardenne Eislek Trail

17 – 22 september 2017

Back to the trail, back to Luxembourg! Na in 2016 de Lee Trail te hebben gehiked is het nu tijd voor het grotere broertje, de Escapardenne Eislek Trail. In 104 kilometer van Kautenbach naar La Roche-en-Ardenne. De trail is, in beide richtingen, goed gemarkeerd. Verdwalen zul je dus niet zo maar. Helemaal niet wanneer je voor je vertrek de gpx bestanden van de etappes download zodat je onderweg kunt navigeren.

2 minuten op de trail en je denkt alleen nog maar aan de omgeving, waar je gaat slapen en wat je gaat eten, heerlijk!

Dag 1 – Station Kautenbach – Wilwerwiltz

Na de auto te hebben geparkeerd op het station van Kautenbach snel op zoek naar de eerste markering van de trail. Dat duurt niet lang gelukkig, Kautenbach is bekend terrein aangezien dit het eindpunt is van de Lee Trail. Tip; heb je meer tijd kun je ze dus ook aan elkaar knopen voor een nog groter avontuur! Deze eerste dag doen we het qua kilometers rustig aan, het was ook al ruim 13uur geweest voordat we begonnen met lopen. We slapen op de camping Saint-Willibrord in Wilwerwiltz en eindigen de dag met een biertje in het tegenover de Cam Ping gelegen Chinees restaurant Beim Ping... 😂

Dag 2 – Wilwerwiltz – Clervaux

Na een avond vol kerkklokken op de camping vertrekken we richting Clervaux. Het is een wat druilerige dag, maar daarom niet minder mooi! ‘s Avonds kunnen we lekker eten, biertjes drinken en inkopen doen in Clervaux. Slapen doen we op Camping Clervaux.

Dag 3 – Clervaux – Asselborn

Deze derde dag beginnen we nat. In de nacht heeft het geregend, dus alles moeten we nat inpakken.. De trail neemt ons vandaag onder andere mee langs een indrukwekkend vliegtuigwrak neergeschoten tijdens WOII. Slapen doen we luxe vanavond, in het heerlijke Hotel Domaine du Moulin d’Asselborn. Niet omdat we het zelf nodig hebben, maar de natte herfstdag met veel modder heeft voor onze teckel Flip zijn tol geeist. Nadat we in de douche alle viezigheid eruit hebben gespoeld valt ie als een blok in slaap en nemen wij het er van beneden in het restaurant!

Dag 4 – Asselborn – Bivak Les Blancs Bois

Vandaag gaan we de grens over naar België. De etappe gaat naar Houffalize, maar het stadje zien we vandaag nog niet. Op de Escapardenne Eislek Trail zijn namelijk verschillende bivakzones gemaakt en vanavond zetten we onze tent op Bivak Les Blancs Bois, een aantal kilometer voor Houffalize. Wildkamperen is officieel verboden, op deze plekken kun je dus legaal zo dicht mogelijk bij een wild kampeer ervaring komen. Er is volop ruimte op de bivak, firepits, een BBQ en overkapping. Je merkt alleen dat de bivakplaats niet heel ver van de bewoonde wereld is, leave no trace is duidelijk nog niet bij iedereen bekend. Buiten ons is er niemand op de bivak, een heerlijk rustige nacht dus!

Escapardenne Eisleck Trail- Bivak Les Blancs Bois

Dag 5 – Bivak Les Blancs Bois – Lac Des Deux Ourthes

Vandaag denk ik wel de mooiste dag op de trail. Na onze spullen op de bivak weer ingepakt te hebben lopen we verder door een prachtig bos naar Houffalize. Daar lunchen we een pizza op het terras en doen we weer inkopen. Een dag met flink wat hoogteverschillen, mooie uitzichten, bossen en de Ourthe. Aan het einde van de dag waren eigenlijk op zoek naar de bivak Engreux. Toen we deze niet snel gevonden kregen besloten we door te lopen. Uiteindelijk kwamen we op een prachtige plek terecht bij de samenvloeiing van de Ourthe, check foto bovenaan de pagina. Super stil, aan het water, midden in het bos en pikdonker. Zoek trouwens ook niet meer naar de bivak Engreux, deze is recent gesloten.

Dag 6 – Lac Des Deux Ourthes – La Roche-en-Ardenne

De laatste dag alweer helaas vandaag… Omdat het zo mooi is blijven we lang bij onze slaapplek hangen. Weer onderweg klimmen we omhoog en dalen we weer helemaal tot aan de Ourthe. Mooie trail, met af en toe flinke rotsen. Aan het einde van de middag komen we na 25km gesloopt aan in La Roche-en-Ardenne. Na een overwinningsbiertje op het terras vinden we een slaapplekje in de super gastvrije B&B Villa le Monde. De volgende dag worden we door de eigenaar zelfs naar het treinstation gebracht waar we de trein weer terug pakken naar Kautenbach.

Thanks voor de ervaring Eisleck Trail! 🤘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *