USA 2017 – Mt Bailey, Diamond & Crater Lake

USA 2017 – Mt Bailey, Diamond & Crater Lake

26 – 28 juli 2017

Adventure number 2, the real deal! Na de intro van Tumalo Falls is het tijd voor ons eerste meerdaags avontuur. Het magische Crater Lake staat hierin centraal. Het diepste punt meet 594 meter en hiermee is Crater Lake het diepste meer van Amerika.

Het overweldigend blauwe water van Crater Lake zien we pas op dag 2 en 3. Op de eerste dag zouden we “even” Mt. Bailey (hoogste punt 2.553 meter) beklimmen. Een trail van een dikke 16 kilometer waarbij ik op weg naar de top zeker vijf keer dacht, “na dit bochtje moeten we er toch wel zijn…” Maar, de klim maakte het uiteindelijke uitzicht alleen maar mooier! Snowy peaks in de verte en aan de overkant van het meer Mount Thielsen vol in the picture! De afdaling ging een stuk sneller en voor we het wisten zaten we voor ons tentje een worstje te grillen op de fire pit van de Thielsen View Campground, what a day!

De volgende ochtend; kop koffie en ontbijtje om daarna bij Diamond Lake Resort een boot te huren en het meer te verkennen. Cool om vanaf Diamond Lake Mt. Bailey te zien.

Na ons bootje netjes te hebben aangemeerd weer terug in de auto op weg naar het hoogtepunt van de trip, Crater Lake! Na een quick look van het meer snel door om onze Backcountry Camping Permits op te halen die je nodig hebt om te mogen kamperen in Crater Lake National Park. De ranger was ook nog zo vriendelijk om even uit te leggen dat we ons voedsel aan een boom moeten hangen zodat een beer er niet bij kan… hmm…

Next day, goed geslapen, geen beer gezien, klaar om Crater Lake te checken! We zijn de dag gestart met de Mount Scott Trail. 3,5 kilometer omhoog, en natuurlijk weer 3,5 kilometer omlaag. De trail neemt je mee naar het hoogste punt van het park (2.721 meter). Vanaf daar echt fantastische views op het meer! Voor het beste uitzicht doe je deze trail zo vroeg mogelijk in de ochtend. Hoe later op de dag, hoe meer kans op wolken en/of rook van bosbranden…

Voordat we weer gaan moeten we natuurlijk ook nog even het water in! Dit kun je doen via de Cleetwood Cove Trail. Korte hike met een pittige daling en terug dus pittige klim van in totaal 3,5 kilometer. In de zomermaanden is het water gemiddeld zo’n 10°C – 15°C, oftewel, f*cking koud dus, maar wel refreshing!

That’s it, bye Crater Lake, thanks for the good times!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *