USA 2017 – PCT | Oregon Section E

PCT | Oregon Section E | Three Sisters Wilderness

30-7 – 2-8 2017

Time for the mother of all trails! De komende dagen brengen we door op de weergaloze Pacific Crest Trail. Een dikke 4.000 kilometer trail, van de Mexicaanse tot aan de Canadese grens.

Het stukje dat wij er van hiken is amper te zien op de kaart wanneer je de totale trail in één beeld probeert te vangen op Google Maps. Maar daarom was het zeker niet minder impressive!

Dag 1
Na een dag ultiem ontspannen en wat precisie frisbeeën 🙈 in en om Elk Lake, zijn we gedropt op de Elk Lake Trailhead, no way back! Nadat via een side trail onze eerste echte stappen op de PCT gezet hadden begon het al donker te worden en hebben we snel een goede camp spot kunnen vinden om de tent op te zetten en de echte stilte en donkerte te ervaren!

Dag 2
Bit shaky wakker worden na zo’n eerste nacht op de trail, toch wel spannend wanneer je midden in de nacht in het echte donker je tentje uit moet voor een number one.. Vandaag een volle en afwisselende dag “on the trail”. Van dichter beboste gebieden, het gedeelte van de PCT in Oregon wordt ook wel “the green tunnel” genoemd, tot prachtige open weiden met fantastisch mountain view! Het enige mindere punt waren de skeeters, het aantal muggen was echt heftig af en toe en deet spray doet ze niks. Volgende keer dus zeker een mosquito head net op de gear list.

Dag 3
Bij het wakker worden blijk ik inderdaad een soort sjaal van muggenbulten te hebben gescoord… Gelukkig was er genoeg “good stuff” om de jeuk te doen vergeten; de North, Middle, and South Sisters waar het gebied waar we doorheen hiken zijn naam aan heeft te danken, gletsjers, watervallen en sneeuw, maar vooral LAVA! Door de ongekende vergezichten van zwarte stenen waan je je in een soort van alien landscape. De dag eindigen we met een duik in North Matthieu Lake, waar we ook nog een mooie campsite te pakken hebben!

Dag 4
Het plan was om de dag en ons avontuur te eindigen rond Big Lake, maar helaas bereiken wij ons eindpunt al na een halve dag hiken. We zagen de rook al een tijd in de lucht hangen en toen we bij McKenzie Pass uit een lava veld kwamen vertelden andere hikers dat er inderdaad verderop fire closures zijn. Er zit niks anders op dan onze duimen in de lucht te steken en terug naar de bewoonde wereld te liften.

Het waren slechts vier dagen op de magische Pacific Crest Trail, maar de omgeving, de mensen en de vibe hadden mij meteen te pakken. Eigenlijk staat er nog maar één vraag open; wat zal het jaar worden waarin ik een PCT Thru-Hike poging doe?

Hike Life! ✌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *